Yorum bırakın

SİTE HAKKINDA

KIYMETLİ ORTAKÖYLÜLER

Ortaköylogo

   Sitemiz 2007 yılında Abdullah BİLGİN ve Sabri YAMAN tarafından kurulmuştur. Web sitemiz bedava bir sitedir maddi gideri yoktur. Diğer paralı siteler gibi zengin görünümlü değildir vede özellikleri kısıtlı bir sitedir. Sitemizin bakımı ,onarımı ,teknik yapımı ve güncellemeleri Abdullah BİLGİN ve Sabri YAMAN tarafından yapılmaktadır.
    Web sitemiz ticari herhangi bir amaç gütmeden, tamamen sosyal amaçlı olarak kurulmuş bir sitedir. Siyasi ve dini herhangi bir amaç taşımaz ancak milli ve manevi değerlere bağlı ve saygılıdır. Ayrıca sitemiz herhangi bir kişiye yada gurubada ait değildir. Köyde ve köy dışında yaşayan tüm Ortaköy halkına hitap eder.
     

SİTEMİZİN AMACI

 Köyde yaşayan veya çeşitli sebeplerle köyden ayrılmış ve başka yerlerde yaşayan yaşlı, genç herkesin köy hakkında bilgi sahibi olmasını geçmişimizi, unutulmuş büyüklerimizi ,adet ,gelenek ve göreneklerimizi hatırlamak resimlerle, belgelerle yazılarla tanınmasını sağlamaktır. Gelişen bu çağda teknolojiye ayak uydurarak Ortaköy’lü olan ve farklı yerlerde yaşayan birbirleriyle görüşme imkanı bulamayan akraba, eş, dost ve arkadaşların birbirini tanımasını, bulmasını kaynaşmasını ve iletişim kurmasını sağlamaktır.

   Köyümüzle ilgili farklı kaynaklardaki her türlü bilgi ve belgeyi, köy büyüklerimizden ve ileri gelenlerinden öğrendiklerimizi toplayıp tüm köylülerimizle paylaşmak ve gelecek nesillere aktarmaktır.

   Köy dışında gurbette yaşayan Ortaköylülerin memleket özlemlerini hasretlerini azda olsa gidermektir.

   Ortaköy’ü görmemiş gençlerimize ve çocuklarımıza kültürümüzü, adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi tanıtmak, Ortaköy’ü görme isteği oluşturarak köyü ziyaret etmelerini sağlamaktır.

Köyümüze olan sevgi ve ilgiyi artırmak, gurbetteki insanlarımızın köyümüzle olan bağlarını güçlendirerek, köye sahip çıkmak suretiyle daha güzel bir Ortaköy görmelerini sağlamaktır.

Ortaköy ile ilgili haberleri bilgileri ve gelişmeleri paylaşmaktır.

NOT

Kıymetli Ortaköylüler sitemizin daha iyi bir yere gelmesi ve gelişmesi için; elinizdeki bilgi, belge ve resimleri lütfen bize gönderiniz. Göndermiş olduğunuz resim ve belgeler isterseniz kaynak gösterilerek yayınlanacaktır.

Yorum bırakın